Klachten van het bekken of de bekkenbodem tijdens en na de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap hoor je vaak een hoop dingen en ervaringen van anderen en kun je vragen of opmerkingen krijgen vanuit je omgeving zoals: 'heb je last van je bekken?', 'je loopt als een eend te waggelen', waarop jij vervolgens denkt; zou er iets zijn met mijn bekken of heb ik misschien wel bekkeninstabiliteit? Of je hebt wel eens gehoord van bekkenbodemoefeningen maar ja, waar zit die bekkenbodem eigenlijk? En hoe train ik die dan? Als je last hebt van je bekken, ben je misschien onzeker of je normaal kunt bevallen. In deze blog ga ik proberen antwoord te geven op deze vragen.

Lees meer »

Fabels en feiten rondom de zwangerschap

Als je zwanger bent komt er veel op je af, zoals bijvoorbeeld goed bedoelde adviezen van vrienden of familie. Je zou dan onzeker kunnen worden van alle informatie. Om die onzekerheid wat weg te nemen geef ik jullie hierbij wat fabels en feiten op een rijtje:

Lees meer »

Kan ik sporten tijdens en na mijn zwangerschap?

Dat is één van de vragen die je als zwangere vaak hebt. Net zoals de vragen “Kan ik mijn huidige sport blijven uitoefenen?” En hoe zit het na je bevalling eigenlijk? Wanneer mag je dan weer sporten? Al met al veel vragen die je kan hebben als je zwanger bent. Ik probeer je in deze blog zoveel mogelijk antwoorden te geven op die vragen.

Lees meer »