Percutane electrolyse

Wat is percutane electrolyse?

Percutane electrolyse is een innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten. De therapie wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels. Zowel bij topsporters als recreatieve sporters en bij overbelastingsletsels. De behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om de spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken. 

Hoe werkt percutane electrolyse?

Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht. Met behulp van echografie kan de therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om het dunne naaldje in te brengen. De huid wordt eerst gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Daarna wordt er met behulp van het electrolyse apparaat gedurende 1-2 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal 'lichaamseigen' fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen. 

Het prikken kan licht gevoelig zijn. de behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend oncomfortabel. 

De behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel van de pees te bevorderen. 

De voordelen van percutane electrolyse

  • Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie.
  • Nauwkeurige behandeling onder echografische controle, direct op de locatie van het letsel.
  • Kortdurende behandeling van 1-2 minuten per sessie. Daarna zijn er weinig tot geen beperkingen voor de normale dagelijkse activiteiten. 
  • De behandeling is nagenoeg pijnvrij.
  • Na 4 tot 6 behandelingen melden patiënten in de meeste gevallen al een duidelijke pijnvermindering of zelfs volledig pijnvrij herstel.
  • Weinig neveneffecten. Soms ervaart de patiënt gedurende 1-2 dagen een beurs gevoel, dit is een normale na-reactie. Er zijn verder geen negatieve bijwerkingen bekend. 

Kosten

Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.