Babymassage

De babymassage heeft zijn grondslag in India en is daarom ook wel bekend als Shantala babymassage. Aanraken is voor een pasgeborene, de eerste taal, het eerste communicatiemiddel en speelt een essentiële rol bij de vorming van de relatie tussen ouder en kind. Door middel van babymassage kun je liefde en emotie uiten en aan de behoefte van lichamelijk contact voldoen. Massage heeft zowel emotioneel als lichamelijk een positieve werking, waardoor de baby, zich in alle opzichten prettig gaat voelen. 

Waarom een cursus babymassage?

In de cursus babymassage worden stap voor stap alle massagetechnieken geleerd om jouw kleintje te laten ontspannen. Is jouw baby te vroeg geboren, onrustig, een slechte slaper of heeft hij last van darmkrampjes? Of vind je het vooral fijn om liefdevol en aandachtig met je baby bezig te zijn en jullie band te versterken? Dan is de cursus babymassage mogelijk wat voor jou. Naast de massagetechnieken wordt er ook informatie gegeven over bovenstaande thema's (slapen/huilen/krampjes/voeding/motorische ontwikkeling en onrust). De cursus babymassage is een ontspannend moment voor jullie samen om aandacht te hebben voor elkaar. De babymassage heeft veel voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van je kleintje. Bovendien voelt je baby zich tijdens de massage geborgen en ontspannen. Door de tijd te nemen voor de massage van je baby, word je zelf ook rustig en ontspannen. Ook voor de vader kan dit een goede manier zijn om een band te krijgen met jullie baby. Zeker voor ouders en baby’s met een slechte start en couveusebaby’s is babymassage belangrijk. De cursus kan gegeven worden aan baby’s vanaf 6 weken tot aan circa 6 maanden.  

Voordelen babymassage

Babymassage heeft zoals je hierboven al kunt lezen, veel voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Hier zijn alle voordelen nog even opgesomd:

 • Het remt de aanmaak van het stresshormoon cortisol en stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon (endorfinen). Dit zorgt ervoor dat de baby zich heel prettig voelt en vaak ook beter slaapt. 
 • Bevordering van de bloedsomloop
 • Stimuleert ontspanning van de spieren en soepelheid van de gewrichten.
 • Afvalstoffen worden afgevoerd en daardoor wordt het immuunsysteem versterkt
 • Stimuleert toename groeihormonen (vooral prettige bij premature baby's)
 • Bevordert de spijsvertering en kan helpen bij darmkrampjes
 • Vergroot het lichaamsbesef/coördinatie bij de baby 
 • Voor de ouder geeft het meer zelfvertrouwen met het omgaan met de baby
 • Zowel baby als ouder ontspannen tijdens de massage
 • Aanraking en interactie zijn ontzettend belangrijk in het hechtingsproces
 • Je leert andere ouders kennen

Kosten

De cursus babymassage bestaat uit 2 lessen van 1 uur en kost €35 per persoon. De cursus is inclusief:

- Overzicht massagehandgrepen

- Informatieboekje

- Flesje massageolie

Neem voor meer informatie of bij twijfel of jouw kindje in aanmerking komt, contact op. Wil je de cursus doen met vriendinnen, zussen of de club van zwangerschapsgym? Dan is dit ook mogelijk. Neem dan ook contact met ons op zodat jullie wensen besproken kunnen worden. De data voor de cursus worden in overleg bepaald.

Cadeaubon

Lijkt het u leuk om de cursus babymassage cadeau te geven? Bestel dan de cadeaubon babymassage.